Logo

Gulerodskage med vaniljeoste-glasur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gulerodskage med vaniljeoste-glasur

 
Den bedste gulerodskage er virkelig nem at bage og sü smager den helt fantastisk - med en lÌkker topping af vaniljeflødeost-glasur med pynt - fü opskriften HER.
Giver en randkage pĂĽ 25 cm

 
# Ingredienser
340 g gulerødder
200 g stødt melis
195 g brun farin
25 cl olie
100 g Ricottaost
3 ĂŚg
280 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk tvekulsurt natron
1 tsk salt
2 tsk kanel
½ tsk muskatnød
60 til 125 g rosiner
125 g hakket ananas
125 g hakkede valnødder


Flødeostepynt (se nederst)
Yderligere rosiner og hakkede valnødder til pynt
Tips: Hvis der bruges ananas pü düse, bruges afdryppede usødede ananas.

* FremgangsmĂĽde
1. Opvarm ovnen til 180 °C.
Forbered en randform pü 25 cm med lidt smør.

 
2. TilsĂŚt 2 til 3 tsk mel pĂĽ formen; bank let pĂĽ formens sider for at fordele melet jĂŚvnt pĂĽ midten og siden. Vend formen og bank let pĂĽ formen for at fjerne overskydende mel.

 
3. SkÌr gulerøddernes ender af; smid dem ud.
SkrÌl gulerødderne. Rives med et rivejern i en foodprocessor eller hündrivejern.
OpmĂĽl 5 dl; sĂŚt til side.

 
4. Pisk 2 slags sukker, olie og ricottaost sammen i en stor skül med elpiskeren pü mellemhøj hastighed indtil det er godt blandet.

 
5. TilsĂŚt ĂŚg, l ad gangen, og pisk godt efter hver tilsĂŚtning, indtil det hele er godt blandet.

 
6. Sigt mel, bagepulver, tvekulsurt natron, salt, kanel og muskatnød sammen.

 
7. Tag 2 spsk af melblandingen op; rystes sammen med rosinerne i en lille skĂĽl for at undgĂĽ at rosinerne synker i dejen.

 
8. TilsĂŚt melblandingen gradvis i sukkerblandingen.
Blandes grundigt.

 
9. TilsÌt rosiner i dejen sammen med gulerødder, ananas og valnødder; bland godt.

 
10. HĂŚld dejen over i den forberedte randform, og fordel det jĂŚvnt.
Gulerodskage med vaniljeoste-glasur

 
11. Bages i 1 time eller indtil en tandstikker af trĂŚ kommer ren ud af dejen nĂĽr den bliver stukket ind i midten.

 
12. Afkøl kagen pü en metalrist i 10 min.
Kagernes kanter løsnes med en kniv eller en fleksibel paletkniv af metal.
Placer risten ovenpĂĽ kagen i formen - husk at bruge grydelapper eller handsker.
Vend kagen og formen sĂĽ metalristen er pĂĽ bunden.
Ryst forsigtigt kagen for at fĂĽ den ud af formen.
Fjern formen. Afkøles helt.

 
13. Tilbered Flødeostepyntet.
Fordeles over kagen lige før servering. Pynt hvis det ønskes.

 
Flødeostepynt
#
2 tsk blødt smør
125 g blød flødeost
125 g Ricottaost
1 tsk vanila
125 g flormelis
*
1. Pisk smør, flødeost, ricotta ost og vanilla sammen i en stor skül med en elpisker ved mellemhøj hastighed indtil det er godt blandet.

 
2. TilsÌt flormelis; pisk indtil det er blødt og flødeagtigt.
Hvis det er nødvendigt, kan der tilsÌttes mere flormelis, indtil den ønskede konsistens er opnüet.


Gulerodskage med vaniljeoste-glasur 

Trin 1: Forbered randformen.


Gulerodskage med vaniljeoste-glasur 

Trin 3: Riv gulerødder.


Gulerodskage med vaniljeoste-glasur 

Trin 9: TilsÌt rosiner, gulerødder, ananas og valnødder i dejen.


Gulerodskage med vaniljeoste-glasur 

Trin 10: HĂŚld dejen i formen.


Gulerodskage med vaniljeoste-glasur 

Trin 11: Check om kagen er fĂŚrdig med en tandstikker af trĂŚ.


Gulerodskage med vaniljeoste-glasur 

Flødeostpynt: Trin 1. Pisk smør, flødeost, ricottaost og vanilla sammen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kager

 

Se alle de bedste opskrifter med SmĂĽkager

 
INFO: Gulerodskage er kage, der indeholder revne gulerødder blandet i dejen. De fleste moderne gulerodskageopskrifter har frosting af hvid flødeost. Nogle gange tilsÌttes nødder som valnødder eller pekannødder i kagedejen samt krydderier som kanel, ingefÌr og formalet krydderi.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Fü gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjÌlper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik pĂĽ den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.804 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem lĂŚsere

Din e-mail bliver ikke vist pĂĽ sitet.

Du kan vÌlge Mültid og fü aftensmad, frokost osv. eller Metode og fü grill, gryde, ovn osv. eller BagvÌrk og fü brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mül - der er er meget at vÌlge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet sü god som mulig. Ved at fortsÌtte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du pĂĽ St. Bededag 2024?



Effektiv reklame - klik her