Logo

Brune kager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brune kager 

 
Bagværk Hjemmebag Småkager. Arbejdstid: 1½ time. Skal hvile: mindst 2 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Mængde: ca. 225 kager

 
# Ingredienser til Brune kager:
250 g smør
250 g lyst farin
125 g sirup (lys)
75 g mandler (1,5 dl)
2 spsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt kardemomme
1½ tsk potaske
2 spsk vand
500 g hvedemel (81/3 dl)

 
Endvidere:
skal af 1 usprøjtet appelsin
4 spsk sukker

 
* Sådan laves Brune kager:
1. Bland smør, farin og sirup i en stor gryde og lad det smelte ved svag til jævn varme.
Se til det og rør af og til, det skal blive en ensartet masse.
Tag gryden fra varmen og lad massen blive lunken.

 
2. Skold, smut og hak mandlerne.
Bland dem i gryden sammen med krydderierne.

 
3. Skræl appelsinen tyndt og skær den yderste skal i strimler.
Kog 2 spsk vand og sukker op og kog skallerne klare heri.
Hak dem, og kom dem i sukkermassen i gryden.

 
4. Rør potasken ud med de to spiseskefulde vand og kom også dette i gryden.
Ælt hvedemelet i.

 
5. Tag dejen op og ælt den færdig på bordpladen.
Den skal være fast, men smidig.
Del den et par gange og rul den til pølser med en diameter på ca. 4 cm.
Omvind dejpølserne med folie og læg dem i køleskab mindst 2 timer - og gerne til næste dag.

 
6. Skær dejen i papirtynde skiver med en meget skarp kniv og læg dem på en plade med bagepapir - eller på en smurt, meldrysset plade.
De kan være svære at få hele af, fordi de er så tynde, derfor er bagepapir lettest at arbejde med her.
Sæt ovnen på 180 °C.

 
7. Sæt pladen på ovnens øverste rille, og bag kagerne i 7-8 minutter.
Lad dem blive helt kolde, før de kommes på dåser med tætsluttende låg, ellers bliver de bløde.

 
Tips: Appelsinskallen kan helt eller delvis erstattes med finthakket sukat.
Mandlerne kan hakkes groft eller fint. Er mandlerne meget fint hakkede, kan dejen også bruges til brunkagefigurer.
Brunkagedej holder uden videre 3-4 uger i køleskab, ja den bliver ligefrem bedre af at »lagre«, så der er ingen grund til at vente til dagen før.
Skal dejen fryses, bør man flotte sig lidt med krydderimålene. Krydderismagen forringes ved frysning. Holdbarhed: 3 måneder.

 
Se flere opskrifter med Småkager 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.002 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her