Logo

Kanel nødde chokolade spiraler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kanel nødde chokolade spiraler

 

Der er sneget kanel, valnødder og chokolade ind og hvor klæder disse lækkerier altså kagerne godt! Små lækre spiral småkager med mønster som en roulade eller kanelsnegl...

Giver ca 24 småkager

 
# Ingredienser
210 g hvedemel
1 knivspids salt
75 g smør, blødgjort
160 g sukker
1 stort æg
160 g chokoladeknapper
130 g meget fint hakkede valnødder
2 tsk stødt kanel
3 spsk smør, smeltet

 
* Fremgangsmåde
1. Bland mel og salt i en lille skål.
Pisk det blødgjorte smør og 60 g sukker i en stor skål med elpiskeren på mellem fart indtil det er let og luftigt, skrab ned ad siderne på skålen.
Pisk æg i.
Tilsæt gradvist melblandingen, bland det med en røreske.
Dejen vil blive stiv.
(Hvis det er nødvendigt, ælt dejen med hænderne indtil det holder sammen.)

 
2. Rul dejen ud til et 25 x 30 cm stykke mellem 2 stykker bagepapir.
Fjern det øverste stykke bagepapir fra dejen.
(se teknik på Gammeldags is sandwiches)

 
3. Bland knapper, valnødder, resterende 60 g sukker og kanel i en mellemstor skål.
Hæld varmt smeltet smør over blandingen; bland det godt.
(Chokoladen vil delvist smelte.)
Læg blandingen over dejen med en ske.
Fordel det jævnt med en lille dejskraber, lad 1½ cm på de lange kanter være uden.

 
4. Brug det nederste stykke bagepapir som retningslinie og start på den lange side med at rulle dejen op i rouladestil, fjern bagepapiret som du ruller.
Pak den ind i film; køl den i 30 min til 1 time.

 
5. Forvarm ovnen til 180 °C. Forbered en bageplade let.
Pak dejen ud.
Brug tandtråd eller tykt tråd og skær dejen i 1½ cm stykker.
(Læg tråden under rullen; sno enderne op om rullen og lad dem krydse over midten, træk forsigtigt i trådene for at skære hver skive.)
Læg skiverne 5 cm fra hinanden på den forberedte bageplade.

 
6. Bages i 14 min eller indtil kanterne er lys gyldenbrune.
Flyt småkagerne over på en metalrist med en stegespade; afkøl dem.

 
7. Opbevares i beholdere med tætsluttende låg ved stuetemperatur eller fryses i op til 3 måneder.

 
Tips: Hvis dejen er kølet i længere end 1 time, kan den skæres i skiver med en skarp, tynd kniv.


Kanel nødde chokolade spiraler 
Trin 4: Rul dejen op i rouladestil.


Kanel nødde chokolade spiraler 
Trin 5: Skær dejen i 1½ cm skiver med tandtråd.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kager

 

Se alle de bedste opskrifter med Småkager

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.053 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her