 
 
   
Bagværk Hjemmebag Småkager. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile, dej: ½ time. Bagetid: 10-12 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Mængde: ca 50 stk.
   
# Ingredienser
til Nøddekranse
50 g (hassel)nøddekerner (1 dl) 
200 g smør 
75 g sukker (knap 1 dl) 
½ æg 
300 g hvedemel (5 dl) 
*
Sådan laves Nøddekranse
1. Hak eller mal nøddekernerne fint. 
 
2. Rør smør og sukker blødt. 
 
3. Kom nøddekernerne i dejen sammen med æg og mel. 
 
4. Ælt dejen let sammen og lad den hvile køligt ca ½ time. 
Sæt ovnen på 200 °C. 
 
5. Tril dejen i fingertykke stænger eller kør den igennem
kødmaskinens småkageplade (lille stjerne). 
 
6. Skær dej stængerne i 8-10 cm lange stykker. 
Form dem til kranse og sæt dem på en smurt bageplade eller
på en plade beklædt med bagepapir. 
 
7. Bag kransene gyldne på midterste rille i 10-12 min. 
Lad dem køle af utildækket på en bagerist. 
 
Tips: Opbevar nøddekransene i tætsluttende dåse. 
Kom dem ikke i dåse, før de er helt kolde, ellers bliver de
bløde. 
Nøddekransene er specielt egnede som tilbehør til isdesserter og
frugtkompotter. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Nødder
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------