 
 
   
Bagværk Hjemmebag Småkager. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile: mindst 2 timer. Bagetid: 7-8 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. Antal: ca 50 stk.
   
# Ingredienser
til Ostespecier
100 g skæreost (gruyere, emmentaler eller samsø) 
100 g smør 
hvedemel (ca )
½ tsk salt 
Endvidere: smør til pladerne 
*
Sådan laves Ostespecier
1. Riv osten. Hak smørret i melet med en skarp kniv og
smuldr det derpå grynet med fingerspidserne. 
 
2. Tilsæt reven ost og salt og saml hurtigt dejen. 
Tril den til to pølser med ca  i diameter og læg dem
indpakket i folie i køleskabet et par timer, gerne natten over. 
 
3. Sæt ovnen på 200 °C. 
Smør bagepladerne let. 
 
4. Skær dej rullerne i tynde skiver med en skarp kniv og læg
dem på bagepladerne. 
 
5. Bag specierne på ovnens midterste rille i 7-8 min., til
de er svagt lysebrune.
Lad dem køle af utildækkede på bagerist. 
 
Tips: Ostespecierne passer fint på oste bordet og som
efterret, fx sammen med Kaviardip.
Eller server dem som snacks til drinks eller et glas rødvin. 
Dejen kan tilsættes 1-2 spsk finthakkede krydderurter, fx persille, dild eller
basilikum. 
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
 
Se alle de bedste opskrifter med Ost
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------