 
 
   
Virkelig nemme souffleer. Bag dem første gang dagen før, og anden gang mens dine gæster ser beundrende til. Det kan ikke gå galt. 
Forberedelsestid 35 min + afkøling. Tilberedning 45 min. Til
8 pers. 
 
# Ingredienser
3¼ dl mælk 
1 knivspids revet muskatnød 
1 lille laurbærblad 
1 skalotteløg, halveret 
4 hele peberkorn 
30 g smør 
30 g kartoffelmel (el.15 g Maizena+ 15 g hvedemel) 
15 g smør, i små tern 
3 æg, delte 
90 g cheddar 
¼ tsk sennepspulver 
salt og peber
1 æggehvide 
1½ dl piskefløde 
2 spsk revet parmesan eller gruyère 
 
* Tilberedning
1. Kom mælken i en lille gryde og opvarm den sammen med
muskatnød, laurbær, skalotteløg og hele peberkorn. 
Når mælken er på kogepunktet, tages gryden af blusset. 
 
2. Smørret smeltes i en stor gryde. 
Når det er smeltet, tages gryden af blusset, og
kartoffelmelet røres i. 
Mælken sies og røres dernæst i opbagningen. 
Stil gryden tilbage på blusset. 
Pisk kraftigt, til blandingen kommer i kog. 
Gryden tages igen af blusset, og de små smørtern piskes i. 
Hold saucen varm. 
Forvarm ovnen til 180 °C. 
Smør otte små cocotter med smør. 
Hver cocotte skal kunne rumme ca. 1½ dl. 
 
3. Rør æggeblommerne i den varme sauce. 
Tilsæt også ost, sennepspulver, salt og peber. 
Pisk æggehviderne meget stive i en stor røreskål. 
Vend først en smule af æggehviderne i ostesaucen, 
dernæst resten på en gang. 
Pas på, ikke at røre for længe, det vil gå ud over
souffleernes luftighed. 
 
4. Dejen fordeles i de otte cocotter. 
Hæld ganske forsigtigt, igen for at dejen ikke skal miste
luft. 
Stil cocotterne i en bradepande og hæld varmt vand 
ca. 2/3 op ad cocotternes kant. 
Bag dem i 25 min, til de er hævede og faste. 
Tag forsigtigt formene op af vandet og lad dem køle af 
(stil dem i køleskabet, hvis du laver dem dagen før, de skal
serveres.) 
 
5. Umiddelbart inden serveringen forvarmes ovnen til 200 °C.
Stil formene tilbage i bradepanden. 
Hæld lidt fløde i hver cocotte og drys let med salt og
peber. 
Drys til sidst med lidt revet ost. 
Hæld igen vand i bradepanden til det står 2/3 op ad
cocotternes kant. 
Bag dem i 10-15 min., til de er hævede og gyldne. 
Tag ganske forsigtigt souffleerne ud af formene og placer
dem på varme tallerkener. 
Serveres aldeles omgående. 
 
INFO: En lille cocotte (kokotte) kaldes også for en ramekin
eller en lille ovnfast skål.
 
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.