
De fine horn passer fint som et sødt indslag i din søndagsbrunch. Du kan sagtens erstatte hindbærrene med andre slags bær
Til 12 stk.
# Ingredienser
DEJ
25 g smør
2½ dl mælk
25 g gær (½ pakke)
½ tsk groft salt
425 g hvedemel (ca. 7 dl)
FYLD
1 dl soltørrede tranebær, kirsebær eller rosiner
50 g ren rå marcipan
1 æg til pensling
hakkede mandler, nødder eller tesukker til drys
* Tilberedning
Smelt smør i en gryde, tag den fra varmen, og hæld mælken i.
Hæld derefter blandingen i en skål.
Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt salt.
Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes
med hænderne (hold 1 dl mel tilbage). Tilsæt tranebær - eller andre bær.
Ælt dejen glat og smidig.
Kom mel i, indtil den næsten ikke klistrer til bordet mere -
den skal æltes ca. 200 gange.
Læg dejen i en skål og læg et rent viskestykke over.
Lad den hæve ved stuetemperatur ca. 1 time.
Riv marcipanen groft på et rivejern og kom i dejen.
Ælt dejen igennem igen.
Del dejen i to, og rul hver portion ud i en cirkel.
Del hver cirkel i 6 trekanter.
Drys med halvdelen af marcipanen.
Rul sammen fra den brede ende.
Form til horn ved at bøje spidserne.
Stil dem på en bageplade med bagepapir med den midterste
spids nedad.
Lad dem hæve ca. 30 min.
Tænd ovnen på 250 °C.
Slå ægget ud i en lille skål, og pisk det sammen med en
gaffel.
Pensl hornene med ægget.
Drys med hakkede mandler, nødder eller tesukker.
Stil bagepladen i midten af ovnen, og bag ca. 15 min, til de
er gyldne.
Lad hornene køle af på en bagerist.
Dejen er den samme som til Miniboller
og minibrød.
Du kan evt. dele dejen og lave begge dele.
Se alle opskrifter For børnekokke