 
 
   
Kontrasten mellem de sprøde bunde og det cremede fyld gør denne forret til en helt særlig oplevelse. Det her er en virkelig speciel godbid at sætte tænderne i! 
Tid: ca 40 min, heraf
ca 8 min i ovnen + 1-2 timers stivnetid. 4-6 pers. 
 
# Ingredienser
MØRDEJ: 
3 dl hvedemel 
150 g smør eller margarine
75 g reven parmesanost 
½ spsk vand 
 
FYLD: 
3 modne avocadoer 
½ dl friskpresset citronsaft
2 tsk sukker 
½ tsk salt 
¼ tsk peber 
1 dl cremefraiche 
6 blade husblas 
2 dl piskefløde 
1 glas ørredrogn (75
g) 
frisk basilikum 
 
* Fremgangsmåde
1. Hak ingredienserne
til mørdejen sammen, gerne i foodprocessoren. 
 
2. Del dejen i 3 dele.
Rul hver del ud til en cirkel ca 18 cm i diameter. 
Læg dem på en plade med
bagepapir. 
 
3. Bag bundene i ovnen
ved 225 °C ca 8 minutter. Lad dem køle af. 
 
4. Del avocadoerne. Fjern
stenene og grav frugtkødet ud med en ske. 
Blend frugtkødet med
citronsaft, sukker, salt, peber og cremefraiche. 
 
5. Læg husblassen i blød
i koldt vand ca 10 minutter. 
 
6. Kram husblassen op
af vandet og smelt den ved svag varme, eller i mikroovnen. 
Rør den i puréen. 
 
7. Pisk fløden til skum,
og vend den til sidst forsigtigt i pureen. 
 
8. Læg et ca 1 cm tykt
lag avocadocreme på en kage bund. 
Læg en anden bund på og dæk den med ca 1 cm creme. 
Dæk med den tredie bund
og tryk den let til. 
Smør creme over tærten
og ned langs siderne. 
Stil den koldt, ca 1-2 timer. 
 
9. Pynt med ørredrogn
og basilikumblade ved serveringen. 
 
Tips: Ørredrognen kan erstattes med löjrom eller sort
eller rød kaviar. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------