
 
Virkelig lækre enchiladas, fyldte pandekager med kidnyebønner
i krydret tomatsalsa, bagt i ovnen med ost på og tunet med Tabasco sauce
Arbejdstid: 50 minutter Koge/stegetid: 35 minutter Ikke
fryse-egnet. 1 person.
 
# Ingredienser til Enchiladas med kidneybønner:
100 g reven gulerod 
85 g kidneybønner (dåse) 
1 tsk sambal oelek (chilipaste) 
1 tsk kakao 
60 g fuldkornstortilla 
25 g reven ost (max 45+) 
 
Krydret tomatsalsa: 
25 g skalotteløg 
1 fed hvidløg 
2 grønne chilier (fx jalapenos) 
10 g olie til stegning 
100 g hakkede tomater (fx dåse) 
1 tsk limesaft 
1 spsk eddike 
1 spsk sukker, Multisød eller sukrin 
lidt Tabascosauce
salt og peber 
*
 
Sådan laver du Enchiladas med kidneybønner:
Begynd med salsaen. 
Hak skalotteløg, hvidløg og chili. 
Varm en lille gryde op med olie og start med at stege løg,
hvidløg og chili i et par minutter. 
Kom tomater ved og lad det simre i 10 min. 
Smag til med limesaft, eddike, sødemiddel, Tabasco, salt og
peber.
 
Tænd ovnen på 225 °C. 
Kom tomatsalsaen i en lille gryde sammen med gulerødder og
kidneybønner, der er drænet for væde. 
Varm igennem og lad det simre i 10 min. 
Smag til med sambal oelek og kakao. 
Læg tortillaen fladt ud, kom fyldet på og rul sammen. 
Læg den i et ovnfast fad og drys ost over. 
Gratiner den i en varm ovn ved 200 °C i ca. 10 min., til
osten er smeltet og gylden.
 
Tips: Server en frisk, grøn salat til. 
Salsaen kan anvendes lun eller kold. 
Den kan gemmes i et skoldet syltetøjsglas i køleskabet i op
til en uge. 
 
| Kalorier  |   | 461 kcal  | 
| Protein  | 21 g  | (19 %)  | 
| Kulhydrat  | 61 g  | (56 %)  | 
| Fedt  | 13 g  | (25 %)  | 
| Kostfibre  | 7g  |   | 
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD