 
 
   
En lækker lille portionspie. som du også kan lave i en stor form og så skære i mindre bidder. 
Tid: 25 min, heraf
15-20 min i ovnen + 1 time i køleskab. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 
ca 18 stk. 
 
# Ingredienser
MØRDEJ (BUNDE): 
3 dl hvedemel 
125 g smør eller
margarine 
3 spsk vand 
 
FYLD: 
3 løg
1 porre 
2 spsk smør eller
margarine 
1½ dl cremefraiche 
2 æggeblommer 
1 tsk salt 
½ tsk groftmalet
sort peber 
1 æggehvide 
 
* Fremgangsmåde
1. Kom melet i en
skål, gerne i foodprocessoren. 
 
2. Skær fedtstoffet
i tern og findel det i melet. Tilsæt vandet. 
 
3. Ælt dejen hurtigt
sammen. 
Pak den ind i plastfolie og læg den i køleskabet ca 1 time. 
 
4. Tilbered fyldet
imens. Pil løgene og rens porren. 
Skær begge dele i
tynde skiver. 
Det kan evt. gøres
med foodprocessorens snitteplade. 
 
5. Svits grønsagerne
ved svag varme i fedtstoffet. 
De skal blive møre,
men må ikke tage farve. 
Lad det køle af. 
 
6. Del dejen i 18
lige store stykker. Tryk dem ud i små aluforme. 
Stil dem på en
plade. Fordel fyldet i formene. 
 
7. Rør cremefraiche,
æggeblommer, salt og peber sammen. 
Pisk æggehviden til fast skum. Vend den i æggemassen. 
Fordel massen over
fyldet. 
8. Bag pierne 15-20
min i en 225 °C varm ovn. 
Server løgpierne
lune til en drink. 
 
Tips: Pierne kan forberedes i god tid og bages i
ovnen en times tid, inden gæsterne kommer. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------