 
 
   
Sprøde asparges som du gratinerer med parmesanost. Retten får lidt extra pift med cayennepeber. 
Det er en elegant ret
som passer før en fiskemiddag eller som frokostret. 
Tid: 35-40 min, heraf
10-15 min. i ovnen. 4 pers. 
 
# Ingredienser
750 g frisk grøn eller
hvid asparges eller en tilsvarende mængde frosne 
1 liter vand 
1 spsk salt 
1 spsk sukker 
1 spsk friskpresset citronsaft
2 dl piskefløde 
2 æg
½ dl friskreven parmesanost
½ tsk salt 
¼ tsk cayennepeber 
2 skiver hvidt brød 
 
* Fremgangsmåde
1. Skræl aspargesene
tyndt med en kartoffelskræller. 
 
2. Bring vandet i kog
med salt, sukker og citronsaft i en sauterpande. 
 
3. Kom aspargesene i
og lad dem simre ca 10 min. 
Kog frosne asparges efter
pakningens anvisninger. 
Tag aspargesene op og
lad dem løbe af. 
Læg dem derefter i et
letsmurt, ovnfast fad. 
4. Pisk fløde, æg, ost
og krydderier sammen og hæld det over aspargesene. 
Smuldr franskbrødet småt
og drys det over. 
 
5. Gratiner retten ved
225 °C, 10-15 min. 
Server retten straks,
gerne med røget, tyndt skivet skinke og ristet brød. 
 
Tips: Hvis du vil gøre denne ret lidt mere mager, kan
du bruge fløde 13% i stedet for piskefløde. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Asparges
 
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------