
 
En virkelig fin
kombination: laksens milde, røgede smag, det syrligt-søde æble og den lidt
stærke peberrod - Tyske Reibekuchen - Det bliver så godt.
Til 2 personer 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 45 min.
 
# Ingredienser
1 løg 
300 g kartofler
1 æble (150 g) 
1 æg
2 spsk hvedemel
1 tsk hakket
persille
salt og peber. 
3 spsk olie
150 g røget laks
1 spsk flødepeberrod
lidt dild
 
* Tilberedning
1. 1 løg skrælles og rives fint på rivejernet. 
Det kommes i en
skål. 
300 g kartofler skrælles
og skylles og rives derefter groft på rivejernet. 
1 æble skylles og
rives groft på rivejernet, til du når ind til kernehuset. 
 
2. Begge dele blandes med løg, 1 æg, 2 spsk hvedemel,
1 tsk hakket persille, salt og peber. 
 
3. På en slip let-pande steges 6 flade kartoffelkager
i 3 spsk olie, to eller tre ad gangen, ca 3-4 minutter på hver side. 
 
4. 150 g røget laks fordeles på de færdige kartoffelkager,
og de pyntes med 1 spsk flødepeberrod og lidt dild på hver.
 
Energi pr. portion:
24 g protein, 39 g fedt, 40 g kulhydrater = 610 kcal (2553 kJ) 
 
# Flødepeberrod
2 dl piskefløde
2-3 spsk revet peberrod
1 spsk citronsaft
1 tsk sukker
salt og peber
 
* Pisk fløden til skum, og smag til med fintrevet peberrod,
citronsaft, sukker, salt og peber.
Sæt evt. flødepeberroden i fryseren i 1 times tid eller hæld
blot cremen i en skål, og sæt den koldt.
 
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1 person eller Mad på 30 min. 
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.