 
 
   
Ordet vandbakkelse henviser til "bakkelse" - en
gammel, dansk betegnelse for småt bagværk. På fransk og engelsk kaldes
bagværket "choux" (kål), og i sin uregelmæssigt hvælvede form ligner
det små kålhoveder. 
Til 6 personer 
 
# Ingredienser
Vandbakkelser:
1 dl vand 
50 g smør 
5 spsk hvedemel 
2 sammenpiskede æg (str. mellem - ca. 1 dl) 
100 g blåskimmelost 
60+ (36%) 
2 stilke bladselleri i små tern (ca. 50 g) 
500 g frisk frugt, fx blommer, blåbær, jordbær, dadler og/
eller pærer 
150 g hvidskimmelost 50+ (28%) 
200 g Svenbo ost 45+ (29%) 
 
Pynt: 
bladselleriblade 
Tilbehør: 
150 g flutes, (se opskrift)
 
* Tilberedning
Vandbakkelser: 
Bring vand og smør i kog i en tykbundet gryde. 
Kom melet i på en gang og rør dejen godt sammen, til den
slipper gryde og ske. 
Kom dejen i en skål og lad den køle lidt af. 
Rør, lidt efter lidt, ¾ dl af de sammenpiskede æg i dejen. 
Tilsæt evt. resten af de sammenpiskede æg - dejen skal kunne
formes til toppe. 
Lad dejen blive kold. 
Hak halvdelen af blåskimmelosten groft og vend den i. 
Sæt, med 2 skeer, 12 toppe på en plade med bagepapir. 
Bag vandbakkelserne midt i ovnen i ca. 25 min. ved 200 °C til
de er hævede og gyldne. 
Åbn ikke ovndøren de første 20 min, da vandbakkelserne let falder
sammen. 
Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist. 
 
Skær resten af blåskimmelosten i 12 tynde skiver. 
Flæk vandbakkelserne og læg dem sammen om ost og
bladselleritern. 
Pynt med bladselleriblade. 
 
Ved serveringen: Anret vandbakkelserne på portionstallerkener
sammen 
med frugt, stykker af hvidskimmelost og Svenbo ost. 
 
Tips: I stedet for 1 dl sammenpisket æg i
vandbakkelserne kan man 
anvende ca. 1½ dl pasteuriseret æg. 
Vandbakkelserne kan også tilberedes med blåskimmelost 50+
(30%) eller 70+ (44%). 
I stedet for blåskimmelost kan man anvende hvidskimmelost
uden skorpe. 
Svenbo osten kan erstattes af fx Samsø ost.
 
Se alle de bedste opskrifter med Ost
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.