
   
  Rodselleri har en fin,
lidt krydret smag, som passer godt sammen med mange slags tilbehør. 
Her serveres sellerien
i skiver sammen med en rejestuvning. 
Tid: ca 30 min. 4 pers.
 
# Ingredienser
1 rodselleri (ca 600
g) 
2 spsk smør eller margarine
1½ spsk hvedemel 
2½ dl fløde 13% 
½ tsk salt 
¼ tsk peber 
500 g rejer med skal
PYNT: dild
 
* Fremgangsmåde
1. Skær sellerien i
ca 1 cm tykke skiver. Skræl skiverne. 
 
2. Kog selleri skiverne
knapt møre i letsaltet vand (1 tsk salt/liter vand) . 
 
3. Smelt fedtstoffet
i en gryde. 
Rør melet i og spæd med al fløden. Rør rundt og lad det simre 3-4 minutter. 
Smag til med salt og
peber. 
 
4. Pil rejerne og rør
dem i stuvningen. 
 
5. Anret selleri skiverne
taglagt på et fad. Hæld stuvningen over. 
Pynt med hakket dild.
 
6. Server retten til
frokost eller middag med brød og en blandet salat. 
 
Tips: 
Sellerien kan fint koges
i mikroovnen. Læg skiverne i et egnet fad. 
Hæld ca ½ dl vand på.
Dæk til og kog ved 750 W 6-8 minutter. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------