 
 
   
En klassisk forret, som har fået mange efterfølgere. Her bruger vi rigtig hjemmelavet mayonnaise. 
Tid: ca 30 min. 4
pers. 
 
# Ingredienser
500 g rejer med skal
½ dl fintklippet dild 
¼ tsk hvid peber 
1-2 tsk friskpresset
citronsaft 
4 skiver formbrød 
2 spsk smør eller
margarine 
 
MAYONNAISE: 
1 æggeblomme 
1 spsk sennep 
¼ spsk vineddike 
½ tsk salt 
2½ dl olie 
 
PYNT: 
50 g löjrom eller
stenbiderrogn 
dildkviste
 
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
mayonnaisen. 
Bland æggeblomme, sennep, vineddike og salt i en skål, gerne i foodprocessoren.
 
2. Hæld olien i i en
tynd stråle under stadig piskning eller mens maskinen kører. 
Stil mayonnaisen
køligt. 
 
3. Pil rejerne og
hak dem groft. 
 
4. Bland rejer og
dild med 1 dl af mayonnaisen. 
 
5. Smag til med hvid
peber og citronsaft. 
 
6. Stik fire cirkler
ud af brødskiverne med et glas. 
 
7. Steg brødskiverne
sprøde i fedtstoffet. 
 
8. Læg brødskiverne
på tallerkener. Fordel fyldet på dem. 
 
9. Pynt med löjrom
eller stenbider rogn og dild og server straks. 
 
Tips: 
Opbevar resten af
mayonnaisen i et lufttæt glas. I køleskabet holder den sig ca 2 uger. 
 
Löjrom er betegnelsen på rogn af den lille laksefiskart, der
er høstet specifikt fra Botniske Bugt-øhav i Østersøen i det nordlige Sverige.
Siden 2010 har den status som beskyttet oprindelsesbetegnelse udstedt af Den
Europæiske Union og er det eneste svenske produkt med BOB-status.
 
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------