 
 
   
  Friske grønne squash med en cremet gylden sauce. En rigtig appetitvækker med noget til både gane og øje.
Tid: 20-25 min. 4
pers. 
 
# Ingredienser
600 g squash 
 
SAUCE: 
2 spsk smør eller
margarine 
2 spsk hvedemel 
3 dl grønsagsbouillon
(vand+terning) 
1 dl piskefløde 
½ g safran 
½ tsk salt, ¼ tsk
hvid peber 
½ dl hakket purløg 
 
* Fremgangsmåde
1. Skyl squashen og
skær den med en kartoffelskræller i lange, brede og tynde strimler.
 
2. Smelt fedtstoffet
i en gryde. Tilsæt melet og spæd med grønsagsbouillon og fløde. 
Rør rundt og lad
saucen koge et par min. 
 
3. Smag saucen til
med safran, salt og peber. 
 
4. Bring 1 liter
vand og 1 tsk salt i kog i en stor gryde. 
Læg squashstrimlerne
i og lad dem koge 2-3 min. Lad dem dryppe godt af. 
 
5. Fordel
squashstrimlerne på 4 tallerkener og hæld saucen over. 
Drys med purløg og
server straks med ristet brød.
 
Tips: Hvis retten skal være noget fyldigere, kan
saucen tilsættes lidt muslinger eller rejer. 
 
INFO: En squash er et bær, der også kan kaldes en courgette
eller en zucchini, der findes i to typer: Dels en sommersquash og en
vintersquash. En sommersquash har normalt grønne eller gule frugter, men de
findes også i andre farver.
 
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------