
 
Oktober er en god måned for vilde svampe, og de smager især
godt, når de serveres a la creme på et stykke ristet brød. Nyd som forret eller
natmad. 
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 15-20 min. 2 personer. Er
du alene så halver portionen. 
 
# Ingredienser til Toast med svampe, pinjekerner og hvidløg:
250 g svampe (gerne vilde, men kun de spiselige) 
1 skalotteløg 
1 fed hvidløg 
1 spsk pinjekerner 
1 spsk olie 
½ dl hvidvin 
1 dl cremefraiche 38% eller piskefløde 
salt og peber 
2 spsk hakket persille 
Tilbehør: brød
*
 
Sådan laver du Toast med svampe, pinjekerner og hvidløg:
Rens svampene og del store svampe i mindre stykker. 
Pil skalotteløg og hvidløg og snit eller hak dem fint. 
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande og hæld dem over
på en tallerken. 
Steg løgene bløde i olie på panden. 
Tilsæt hvidløg og steg 1 min. 
Tilsæt svampe og steg 5 min. 
Tilsæt vin og cremefraiche eller fløde og kog det igennem 5
min. 
Smag til med salt og peber og anret på ristet brød. 
Drys med pinjekerner og hakket persille og server straks. 
 
TIPS: Svampecremen kan også serveres som tilbehør til en bøf
eller friskkogt pasta.
 

 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD