Logo

Skaldyrspakker - bedst i Kogebog.dk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skaldyrspakker - bedst i Kogebog.dk

  

Fiskefilet og skaldyr indbagt i filodej med ost og krydderurter. En fantastisk velsmagende forret der kan serveres på en bund af sprød salat.

Forberedelsestid: 25 min. Kogetid: 35 min. Antal kuverter: 4

 
# Ingredienser
250 g fileter af hvid fisk uden ben
100 g kammuslinger
30 g smør
1 spsk citronsaft
1 spsk hvedemel
2,5 dl mælk
1,2 dl reven cheddarost
1 spsk hakket frisk purløg
1 spsk hakket frisk dild
200 g pillede kogte rejer
10 plader filodej
60 g smeltet smør
2 spsk birkes

 
*Tilberedning
1. Varm ovnen op til 180 °C.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Skær fisken i strimler med en bredde på 1 cm.
Skyl kammuslingerne og fjern den brune streng,
men lad korallen sidde.

 
Varm smørret i en tykbundet gryde.
Kom fisk, muslinger og citronsaft i.
Steg det i 1 minut ved medium varme, eller
indtil fisk og muslinger er møre.
Tag dem op af gryden med en hulske og
hold dem varme.

 
2. Rør mel i gryden. Tilsæt mælk lidt ad gangen
under konstant omrøring i 3 min ved medium varme,
eller indtil blandingen koger og bliver tyk.
Kog videre i endnu 1 minut.
Rør ost, purløg, dild, fisk, muslinger og rejer i.
Tag gryden af varmen og dæk til med plastfolie.

 
3. Læg to plader dej på køkkenbordet.
Pensl hver plade med smeltet smør.
Læg den ene plade oven på den anden.
Skær dejen i fire lige store strimler med en skarp
kniv eller en saks.
Læg 2 spsk af blandingen for enden af hver strimmel.
Fold kanterne ind og rul dejen sammen.
Gentag med resten af dejen og blandingen.
Læg pakkerne med samlingen nedad på en smurt bageplade.
Pensl med smør og drys med birkes. Bag dem i 20 min.

 
Tips:
Saucen kan tilberedes en dag i forvejen.
Dæk den til med plastfolie og sæt den i køleskabet.
Når man bruger filodej, dækkes ubrugte plader til med
et fugtigt viskestykke, så de ikke tørrer ud.
Variationer:
Alle slags fisk og skaldyr kan anvendes - prøv laksefileter.
Pynt med sesamfrø i stedet for birkes.

 


    Skaldyrspakker - bedst i Kogebog.dk            
    Kammusling og orange koral (rogn)


1. Skaldyrspakker - bedst i Kogebog.dk

 
2.Skaldyrspakker - bedst i Kogebog.dk

 
3.Skaldyrspakker - bedst i Kogebog.dk

 
Se alle de bedste opskrifter med fisk og kammuslinger

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.085 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her