 
 
 
 
Denne forloren hare med bacon og sauce er en populær ret til
aftensmad. Retten laves i et fad i ovnen, hvor væden rundt om bliver til vild
god sauce.
6 personer 
 
# Ingredienser
500 g hakket svinekød
10%
3 skrællede, revne
kartofler
1 lille fintrevet løg
100 g bacon 
1 æg 
2 dl mælk 
1 tsk groft salt
peber 
rasp 
2 dl bouillon (eller
vand)
2 tsk majsstivelse til
jævning
 
* Tilberedning
Tænd ovnen på 225
°C.
Bland det hakkede
kød med de revne kartofler og det revne løg.
Form farsen som et
franskbrød og rul det i rasp.
Læg det i en smurt bradepande
eller ildfast fad.
Læg baconskiver tæt over
som pynt.
Steg haren i 15 min.
Hæld vand eller
bouillon ved og steg videre ved 170 °C i ca. 30 min.
 
10 min før haren er
færdig, hældes væsken fra. 
Si den op i en
kasserolle og jævn den med majsstivelserørt med 1 spsk vand.
Kog saucen igennem
ved svag varme.
Smag evt til med
lidt sød saft og tilsæt et par dråber sauce-kulør.
 
Serveres med hasselback-kartofler,
blandet salat og evt ribsgelé
 
INFO: Forloren hare er en gl. dansk ret, der består af et ovnstegt
farsbrød. Farsen kan fremstilles af hakket svinekød eller hakket kalv/flæsk.
Traditionelt lægges røget spæk på farsbrødet, men nyere og bedre opskrifter
benytter bacon.
 
Se alle de bedste opskrifter med Forloren hare
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.