 
 
   
Det er gulerødderne
som adskiller skånsk bankekød fra almindeligt bankekød. Velsmagende
husmandskost i Sverige og dejlig hverdagsmad i Danmark! 
Tid: 2 timer, heraf
1½-1¾ times simren. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 4 pers. 
 
# Ingredienser
1 kg marvpibebov med
ben eller 600 g uden ben 
2 spsk smør eller
margarine 
3 spsk hvedemel 
2 tsk salt 
12-15 korn allehånde
2-3 laurbærblade 
4 dl vand 
2-3 løg 
2-3 gulerødder 
 
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i ret
store tern, 4 cm. 
 
2. Brun fedtstoffet
i en stegegryde. Brun kødet på alle sider. 
 
3. Drys melet over.
Rør godt rundt så det fordeles ordentligt. 
 
4. Tilsæt salt,
allehånde, laurbærblade og vand. 
 
5. Lad retten simre
under låg 1 time. Rør rundt nu og da. 
 
6. Skræl løg og
gulerødder. 
Skær løgene i både og gulerødderne i store stykker. 
Kom det i gryden. 
 
7. Lad det koge
yderligere 30-45 min eller til kødet er mørt. 
Server med kogte
kartofler og syltede rødbeder. 
 
Tips: Bliver der en rest, kan den anvendes til en
kødpie. 
Læg bankekødet i en
tærteform eller ovnfast fad og dæk med mørdej. 
Pensl med æg og bag
pien 20-25 min i en 200 °C varm ovn. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------