Logo

Stegte duer i appelsinsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegte duer i appelsinsauce

 

Forskellige frugter, eller blot frugtsaft, passer meget fint til duekød. Her er det frisk appelsin, der giver smag til de fine duer. Det smager saftsuseme godt.

Tid: 1 time, heraf 40 min braisering. 4 pers.

 
# Ingredienser
4 duer
4 skiver spæk
1 spsk smør eller margarine
½ tsk salt
¼ tsk hvid peber

2 dl hønsebouillon (vand + terning)
3 appelsiner
2 tsk Maizena
½ dl finthakket persille
½ dl finthakkede valnødder

 
* Fremgangsmåde
1. Afpuds duerne. Sæt en skive spæk fast om hvert bryst med en tandstikker.

 
2. Smelt fedtstoffet på en stegepande og brun duerne på alle sider.

 
3. Drys duerne med salt og hvid peber og læg dem over i en stegegryde.

 
4. Hæld hønsebouillonen i gryden.
Pres saften af to appelsiner og hæld saften i gryden.

 
5. Lad duerne stege under låg 40 min. Eller til de er meget møre.

 
6. Tag duerne op og skær brysterne fra. Hold dem varme under folie.
Bring skyen i kog.

 
7. Rør Maizenaen ud i lidt vand og pisk det i skyen.
Tilsæt persille og valnødder. Skær appelsinen i skiver.

 
8. Server duebrysterne med gelé, sauce, appelsinskiver, 
grønne bønner og pressede kartofler.
 

Tips: Andre vildtfugle som fx fasan, vagtel eller rype kan tilberedes på samme måde.

 

Se alle de bedste opskrifter med Duer, Vildtfugle, Kylling eller andet Fjerkræ

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.984 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her