Den bedste opskrift på virkelig lækker kylling i wok med ris
og dejlige grønsager. Hele retten laves i gryde og wok, og er let og hurtig at
lave.
Til 4 pers
# Ingredienser
350 g langkornede, hvide ris
1 tsk stødt gurkemeje
salt
2 spsk majsolie
350 g kyllingeoverlår uden skind og ben, i skiver
1 rød peberfrugt, udkernet og skivet
1 grøn peberfrugt, udkernet og skivet
1 frisk grøn chili, udkernet og fint hakket
1 gulerod, groft revet
150 g bønnespirer
6 forårsløg, skivede, plus ekstra til pynt
2 spsk lys sojasauce
* Tilberedning
1 Kom ris og gurkemeje i en stor gryde letsaltet vand og
kog dem ca. 10 min, til risene akkurat er møre.
Risene afdryppes godt, og
overskydende væde presses ud med køkkenrulle.
2 Varm majsolien i en stor, forvarmet wok eller pande.
Tilsæt kyllingekød og svits under omrøring for kraftig
varme,
til det begynder at blive gyldent.
Tilsæt peberfrugter og chili og svits under omrøring i 2-3 min.
3 Hæld de kogte ris i wokken, en smule ad gangen, og
vend det godt sammen efter hver tilsætning,
til det er godt blandet, og risene ikke klumper.
Tilsæt gulerod, bønnespirer og forårsløg og
svits under omrøring i yderligere 2 min.
Dryp sojasauce over og vend det sammen.
4 Hæld retten i et varmt serveringsfad,
pynt med ekstra forårsløg og server straks.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------