
   
Arroz con leche er navnet, der direkte oversat betyder ris med
mælk. Det var inden isen og isvaflerne for alvor slog igennem som dessert i Spanien
Til 4-6 pers
 
# Ingredienser
1 stor usprøjtet appelsin 
1 usprøjtet citron 
1 liter mælk 
250 g grødris 
100 g sukker 
1 vaniljestang, flækket 
1 knsp salt 
1¼ dl piskefløde 
brun farin, til drys (kan udelades) 
 
* Tilberedning
1 Riv appelsinskal og citronskal fint og sæt skallerne til
side. 
Skyl en tykbundet gryde med koldt vand, men tør den ikke. 
 
2 Hæld mælk og ris i gryden, sæt den over for middel til høj
varme 
og bring mælken i kog. 
Dæmp varmen og rør sukker, vaniljestang, appelsin- og 
citronskal samt salt i. 
Lad det simre under hyppig omrøring, til massen er tyk og 
cremeagtig, og risene er møre; det kan vare op til 30 min, 
afhængig af grydens størrelse. 
 
3 Tag vaniljestangen op og rør piskefløden i. 
Server straks evt drysset med farin, eller lad den køle helt
af, 
dæk den til og sæt den i køleskab, til den skal serveres. 
(Den vil blive tykkere, når den er kold, så rør om 
nødvendigt en smule ekstra mælk i den). 
 
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------