 
 
   
Vi elsker paella, derfor skal vi i dag nyde den klassiske grønsagspaella,
der som du vil se, er meget enkel at tilberede og er lækker til hele familien.
Til 4-6 pers
 
# Ingredienser
½ tsk safrantråde 
2 spsk varmt vand 
3 spsk olie 
1 stort løg, hakket 
2 fed hvidløg,
pressede 
1 tsk paprika 
225 g tomater,
flåede og skåret i både 
1 rød og en grøn
peberfrugt, halveret og udkernet, 
derefter grillet,
pillet og skåret i skiver 
425 g kikærter fra
dåse, afdryppede 
350 g paella ris 
1¼ dl simrende grønsagsbouillon
50 g bælgede ærter 
150 g friske grønne asparges,
blancherede 
1 spsk hakket,
bredbladet persille, plus ekstra til pynt 
1 usprøjtet citron
skåret i både, tilbehør 
 
* Tilberedning
1 Kom safrantråde og
vand i en lille skål og lad dem trække nogle få min. 
 
2 Varm olien i en
paellapande og svits løg bløde i 2-3 min under omrøring. 
Tilsæt hvidløg,
paprika og safran med udblødningsvand. 
Svits under omrøring
i 1 min. 
Tilsæt tomater,
peberfrugter og kikærter og 
svits under omrøring
i yderligere 2 min. 
 
3 Tilsæt ris og
svits under konstant omrøring i 1 min, eller 
til de er dækket af
olie. 
Hæld det meste af
den varme bouillon ved og bring den i kog. 
Dæmp varmen og lad
det simre uden låg i 10 min. 
Rør ikke i risene,
men ryst panden et par gange. 
Tilsæt kikærter,
asparges og persille og smag til med salt og peber. 
Ryst panden og kog i
10-15 min, eller til risene er gennemkogte. 
Hæld om nødvendigt
en smule mere bouillon ved og ryst panden. 
 
4 Når al væden er
absorberet, og man kan ane en svag, ristet duft 
fra risene, tages
panden straks væk fra varmen. 
Dæk panden med
alufolie og lad den stå i 5 min. 
Drys hakket persille
over og server 
direkte fra panden,
pyntet med citronbåde. 
 
Se alle de bedste
opskrifter med  Paella
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------