Server de hjemmelavede hotdogs med et anderledes tvist ved
at servere dem med en sund salat i stedet for det vanlige pølsesnask. Det er
sprødt og nemt.
Til 4 personer
# Ingredienser
6-12 gode pølser (som regel er prisen højere for god
kvalitet)
evt. lidt olie
12 pølsebrød
SALATBAR
250 g friske ærtebælge
200 g cherrytomater eller små tomater på stilk
1 salathoved
½ agurk eller 2 miniagurker
2 majskolber
SALSA
1 mango eller 150 g ananas
2-3 tomat
1 potte frisk koriander
1 rødløg
2 spsk sød chilisauce
lidt havsalt
friskkværnet peber
RISTEDE LØG
2 løg
3 spsk hvedemel
½ tsk groft salt
2 dl olie
TILBEHØR
evt. tomatketchup og sennep
* Tilberedning
SALATBAR
Lav din egen salat, eller spis grønt til hotdogsene efter
smag.
Skyl grønsagerne i en balje med koldt vand.
Skyl, til de er helt fri for jord.
Tør med et rent viskestykke, eller lad dem dryppe af i et
dørslag.
Skær agurk i pinde.
Skær majskolberne over i skiver på 2-3 cm, eller bræk dem
evt. over.
Er de meget friske, kan de spises rå. Ellers koges de i
letsaltet vand ca 3 min.
SALSA
Skyl mango, tomater og koriander i koldt vand, og tør dem.
Pil skallen af løget. Skær løget igennem på langs fra rod
til top.
Læg det/de halve løg med den flade side ned mod
skærebrættet.
Hold fast i roden af løget.
Skær snit fra top mod rod, så snittene har ca 2 mm's
mellemrum.
Skær ikke igennem roden, den holder løget sammen.
Hak derefter på den anden led, så det bliver til små tern.
Skræl mango eller ananas, og skær i små tern.
Skær tomaterne i små tern.
Bland med løgene, korianderblade, chilisauce, og smag til
med salt og peber.
RISTEDE LØG
Pil skallen af løgene, og skær løget i ca ½ cm tykke ringe.
Vend dem i mel krydret med lidt salt og peber.
Varm olien i en tykbundet gryde, til den er så varm, at en
brødterning bliver brun på 1 min.
Steg løgene i olien nogle min., til de er svagt lysebrune.
Tag dem op med en hulske.
Læg løgene på ren køkkenrulle.
RISTEDE PØLSER
Steg pølserne på en pande i lidt olie eller på varm grill.
Prik huller i skindet med en kødnål eller en gaffel for at
undgå at skindet revner.
Steg pølserne, til de er gennemstegte og brune på alle
sider, 5-15 min. afhængigt af tykkelse og type.
Vend pølserne jævnligt.
Varm evt. pølsebrødene på grillen.
Flæk pølsebrødene, og fyld med salsa, pølse og evt. ketchup
eller sennep.
Spis fra salatbaren efter lyst sammen med, før eller efter
hotdogsene.
Se alle opskrifter Også for
børnekokke