Logo

Kartoffelkroketter med mandler - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelkroketter med mandler - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
Den beskedne kartoffel bliver ophøjet til en delikatesse i særklasse, når det drejer sig om disse sprøde kroketter. Hvis de laves lidt større, er de perfekte som forret, eller blot med en lækker salat, en dejlig frokostret.
Forberedelsestid 20 min. Tilberedning 1 time 20 min. Krævende. Til 8 pers.

 
# Ingredienser
4 store kartofler, skrubbede
45 g smør
2 æggeblommer
en knivspids revet muskatnød
olie, til dybstegning
100 g hvedemel
2 æg, let sammenpiskede
100 g malede mandler
100 g hakkede mandler

 
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 190 °C.
De hele, skrubbede kartofler stikkes med en gaffel, så de ikke sprækker under bagningen.
Bages i op til en time.
Kartoflerne skal føles møre ved et stik med en skarp kniv.
Eller prøv at klemme kartoflen mellem tommel- og pegefinger.
Hvis kartoflen er mør, vil den føles blød og eftergivende.

 
2. Kartoflerne skæres i halve på langs, og indholdet tages ud med en lille ske.
Indholdet moses let med en gaffel og røres sammen med smør, æggeblommer,
muskatnød, salt og friskkværnet peber. Mosen stilles til afkøling.

 
3. En sauterpande, wok eller en frituregryde fyldes en tredjedel op med olie.
Olien opvarmes til 180 °C.
Hvedemelet blandes med salt og friskkværnet peber og hældes ud på et stort, fladt fad.
De sammenpiskede æg hældes over i en dyb tallerken.
De malede og hakkede mandler blandes sammen og hældes ligeledes i en dyb tallerken.

 
4. Kartoffelmosen formes med hænderne til små kugler, ca. 4 cm i diameter.
Derefter rulles de forsigtigt til små pølser, ca. 6 cm lange.
Kroketterne placeres i en lang række, og enderne rettes til ved at presse dem let med en lang kniv eller paletkniv.
Kroketterne skal være så ensartede som muligt.

 
5. Kroketterne rulles først i mel, dernæst dyppes de i sammenpisket æg, og til sidst rulles de forsigtigt i mandelblandingen.
Når alle kroketterne er færdige, dybsteges de i olien, nogle få stykker ad gangen.
De serveres omgående.
 
Kokketips Kroketterne kan ikke laves i forvejen og varmes op. Ligeledes er det ikke en god ide at holde dem varme under et tætsluttende låg; dampen vil gøre, at kroketterne mister deres sprødhed.

 
Kartoffelkroketter
Med kartoffelkroketter kan man finde en elegant anvendelse for evt. rester af kogte kartofler.

Kartoffelkroketter med mandler - bedst på Kogebog.dk 💘

Det er nemt at portionere kartoffelmosen, hvis den formes til en tyk lagkage,
og derpå skæres i lige store stykker. Stykkerne kan derefter formes til kroketter.
Kartoffelkroketter med mandler - bedst på Kogebog.dk 💘 

Kroketterne vendes forsigtigt i mel. Overskydende mel rystes af.
Kartoffelkroketter med mandler - bedst på Kogebog.dk 💘 

Kroketterne dyppes i sammenpisket æg, dernæst i rasp eller hakkede mandler.
Ryst også her det overskydende af. Processen kan evt. gentages.
Kroketterne stilles i køleskabet, til de skal bruges.

 
Friturestegning
Fyld kun gryden ca. en tredjedel op. Hold konstant øje med olien.
Fødevarerne skal tørres godt før stegning.

Kartoffelkroketter med mandler - bedst på Kogebog.dk 💘

Olien opvarmes til 180 °C i en frituregryde, wok eller en dyb sauterpande.
Læg en brødterning i olien; hvis brødet syder og bliver gyldent på 15 sek,
har olien en passende temperatur.
Kartoffelkroketter med mandler - bedst på Kogebog.dk 💘 

Kartofler eller kroketter nedsænkes langsomt i den varme olie ved
hjælp af et net eller en hulske.
Kartoffelkroketter med mandler - bedst på Kogebog.dk 💘 

Kartofler eller kroketter dybsteges nogle få stykker ad gangen.
De færdige kartofter løftes forsigtigt op af den varme olie og
drypper kort af, inden de lægges på fedtsugende papir.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.618 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her