
 
  Kartoffelmosen egner sig godt som tilbehør til en sammenkogt
ret eller stegt kød, fx oksehøjreb. Kartoffelmosen
kan gøres klar til bagning dagen før.
12 personer 
 
# Ingredienser
2 liter vand
3 kg melede kartofler i grove stykker
18 store, pillede fed hvidløg
varmt kartoffelvand 
75 g smør
1 spsk groft salt 
friskkværnet peber 
400 g gratineringsost
 
* Tilberedning
Bring vand i kog i en stor, tykbundet gryde. 
Tilsæt kartofler og hvidløg og kog dem ved svag varme og
under låg i ca. 20 min. 
Tag ¾ liter kartoffelvand fra og hæld resten af vandet fra
kartoflerne. 
Damp dem tørre. 
Mos kartofler og hvidløg groft, evt. med en kartoffelstøder.
Vend smør, kartoffelvand, salt, peber og 300 g af osten i.
Smag til. 
Fordel mosen i 3 smurte, ovnfaste skåle (a ca. 1½ liter)
eller 24 små skåle (a ca. 2 dl). 
Drys resten af osten på kartoffelmosen.
Bag den midt i ovnen ca. 25 min ved 225 °C. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Kartoffelmos
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.