Logo

Brydebrød med parmesan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brydebrød med parmesan 

 
Dette brød er perfekt at stille frem til festen, så kan gæsterne forsyne sig selv. Det har en vidunderlig smag af ost og oregano. Bedst 24 timer i døgnet
• Anvend flydende margarine i stedet for at smelte margarine. Så sparer du opvask og får en god sammensætning af fedtsyrer.
Forberedelse 15 min + hævning. Tilberedning 30 min. 15 stk.
 
Ingredienser
1½ dl vand, kogende
1½ dl mælk, kold
50 g gær
1 tsk salt
1 tsk smuldret oregano
40 g (1 dl) reven parmesan
7-7½ dl hvedemel med højt proteinindhold
(fx Manitoba eller Tipo 00)

 
DESUDEN:
1 tsk flydende margarine eller smeltet
fedtstof til pensling
1 tsk hedt vand
½-1 tsk oregano
1 tsk olie til formen

 
Tilberedning
1. Bring vandet i kog og tilsæt den kolde mælk.
Lad det blive fingervarmt.

 
2. Smuldr gæren ud i skålen og opløs den i væsken.

 
3. Tilsæt salt, smuldret oregano og parmesanost og rør rundt.

 
4. Tilsæt hvedemelet og bland godt.
Ælt dejen mindst 5 min i maskine eller 10 min i hånden.
Lad dejen hæve under et klæde 30 min.

 
5. Smør en springform, 24 cm, let med olie og
stil den på en bageplade.
Vend dejen ud på et melet bord og ælt den forsigtigt.
Del den i 15 stykker og tril til små boller.
Læg bollerne i formen, men ikke for tæt.
Læg et klæde over og lad hæve 30 min.

 
6. Varm ovnen til 200 °C.
Pensl med flydende eller smeltet margarine blandet
med varmt vand og drys med lidt smuldret oregano.
Bag nederst i ovnen 30-35 min eller til bollerne slipper
kanten og føles hule, når man banker på dem.
Vend dem ud og lad dem køle af under et klæde.

 
Brydebrød med parmesan:
Pr. stk.: Energi: Kcal 170 = kJ 714
Kulhydrat 24 g Protein 5 g Fedt 6 g (32%) Fibre 1 g

 
Tips


Brydebrød med parmesan 

Tryk ikke bollerne ned i formen, men
læg dem løst ved siden af hinanden.
Når du skal pensle brødet med
fedtstof kan du varme lidt vand og
blande det med flydende margarine,
så går det lettere at pensle.

 
Se alle de bedste opskrifter med Boller

Se alle de bedste opskrifter med Brød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.756 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her