 
 
   
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 minutter Bagetid: 45 minutter. Middelsvær at lave. Mellem pris. 
4 personer 
 
 
# Ingredienser
til Champignongratin:
500 g champignon 
250 g broccoli 
1 fed hvidløg 
1 spsk olie 
4 dl mælk 
1 dl hirseflager 
4 æg 
salt og peber 
100 g reven ost (cheddar eller grana) 
olie til formen/fadet 
Ovnfast fad 
 
* Tilberedning Champignongratin:
1. Skyl broccolien i koldt vand og del den i små buketter. 
Damp den i en gryde med ½ dl vand i få minutter. 
 
2. Skær rodskiven af svampene, skyl dem kort under rindende,
koldt vand og tryk dem tørre i et viskestykke. Skær dem i skiver. 
 
3. Varm olien op i en gryde. 
Svits champignonerne heri i 3 minutter. 
Det sidste minut svitses det finthakkede eller pressede hvidløgsfed
med. 
 
4. Kom broccoli og vandet fra dampningen i gryden med
champignon. 
Hæld mælk og hirseflager i. 
Lad det koge hurtigt op. Tag gryden fra varmen. 
 
5. Rør æggene i et ad gangen. Smag til med salt og peber. 
 
6. Smør et ovnfast fad og hæld gratinen heri. 
Drys med den revne ost og bag gratinen i en 200 °C varm ovn
i ca. 45 minutter. 
Champignongratin kan serveres med nye kartofler og grøn
salat. 
 
Tips: Den kolde gratin kan skæres i skiver og bruges
til pålæg. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Champignon  
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------