Logo

Chokolade-soufflé med appelsin og rosmarin – bedst på Kogebog.dk 🎯

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokolade-soufflé med appelsin og rosmarin – bedst på Kogebog.dk 🎯

  

Du kan bage souffleerne i løse ringe foret med smurt bagepapir, så fyldet løber ud ved serveringen.

Soufflé er en klassiker, der aldrig går af mode.

4 personer

 
# Ingredienser
FYLD:
75 g god mørk chokolade 70%
1 dl piskefløde

 
SOUFFLÉMASSE:
150 g god mørk chokolade 70%
35 g smør
4 æggehvider
1 stor æggeblomme
45 g sukker

 
CITRUS-SALAT:
5 dl appelsinsaft
200 g sukker
50 g glukose (el. sukker)
25 g friske rosmarin-nåle
1 citron
1 lime
5 appelsiner
3 søde røde grapefrugter

 
SORBET:
1 liter friskpresset appelsinsaft
1.7 dl vand
400 g sukker
1 stilk frisk rosmarin
Gummiforme og løse ringforme kan købes hos bl.a. isenkræmmere

 
* Tilberedning

Chokolade-soufflé med appelsin og rosmarin – bedst på Kogebog.dk 🎯 
1. Til fyldet koges fløden op, og den
finthakkede chokolade opløses heri.
Fordel chokoladen i små forme.

 
Chokolade-soufflé med appelsin og rosmarin – bedst på Kogebog.dk 🎯
2. Stil formene i køleskabet, til de er helt stive.
Løsn fra formen og stil dem koldt, til de skal bruges.

 
Chokolade-soufflé med appelsin og rosmarin – bedst på Kogebog.dk 🎯
3. Smelt chokolade og smør sammen ved højst 40 °C.
Pisk æggehviderne stive med sukkeret, vend æggeblommen i
og fold det i chokoladecremen i lidt ad gangen.

 
Chokolade-soufflé med appelsin og rosmarin – bedst på Kogebog.dk 🎯
4. Fordel 4 klumper fyld i 4 smurte sukker-dryssede forme.
Hæld soufflemasse 2/3 op i formene, og
sæt dem mindst 6 timer i fryseren.
Lige inden serveringen bages de ved 180 °C i 8-10 min.

 
Chokolade-soufflé med appelsin og rosmarin – bedst på Kogebog.dk 🎯
5. Til sorbeten koges vand og sukker op med rosmarin.
Kog i 10 min, inden det sigtes ned i appelsinsaften.
Lad saften hvile (hærde) i køleskab i 10 timer,
inden den køres til sorbet i ismaskinen.

 
Chokolade-soufflé med appelsin og rosmarin – bedst på Kogebog.dk 🎯
6. Til citrussalaten koges appelsinsaft, sukker og
glukose op til det koger med 1½ cm store bobler.
Afkøl lagen helt.
Kom citrus-fileterne i 4/5 af sukkerlagen og de let
blancherede, afdryppede rosmarin-nåle i resten.

 
Servér souffleerne i formene med citrus-salat og sorbet som tilbehør.
Den luftige dessert skal serveres, så snart den kommer ud af ovnen

 
VIN FORSLAG: Banyuls evt. fra Domaine du Masblanc.

 
INFO: Soufflé er navnet på en let æggeret. Navnet, soufflé, kommer gennem fransk fra latin: sub = "under" + flare = "blæse". Da æggene er pisket op med luft, kan retten siges at være "underblæst". Soufflé fremstilles i mange forskellige beholdere "soufflé-skåle" eller ramekin.

 
Se andre gode opskrifter med Soufflé

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.050 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her