# Ingredienser
700 g hvedemel
14 g bageenzymer (eller
citronsaft)
350 g vand; fingervarmt
3 tsk sukker
2½ tsk salt
18 g tørgær
1 æg
50 g smør
25 g olie
Til pensling og drys:
1 æggeblomme
1 spsk mælk
Sesamfrø, nigellafrø
eller sorte sesamfrø
* Tilberedning
Bland det fingervarme
vand og tørgær og lad det skumme op.
Bland de resterende
ingredienser i og rør grundigt på røremaskinen.
Start ved lav
hastighed 1 minut, derefter medium hastighed 1 minut for til slut at køre på
maksimal hastighed i ca. 8 minutter - eller indtil dejen slipper siderne.
Lad dejen hæve i ca. 1
time til dobbelt størrelse.
Rul dejen ud, tryk
fordybninger med fingrene og pensl med en blanding af æggeblommen og mælk. Drys
til slut sesamfrø på.
Bag brødet i ovnen ved
190 °C normal ovn i ca. 25 minutter.
Del brødet i 4, flæk
det og fyld det med Döner kebab.
INFO: Mange bagere tilsætter bageenzymer for at få ekstra
luftige brød – men har du ikke lige bageenzymer liggende, kan du også øge
volumen i dit brød med citronsaft. Citronsaft indeholder nemlig ascorbinsyre
(C-vitamin), som er et naturligt bageenzym, der styrker gluten i dejen.
✅ Her er drikkeABC.dk med nemme opskrifter til din
bar, - prøv selv Drinks, Spiritus, Kolde drikke, Varme drikke, Vin Quiz, Bowle/punch, Snacks, Drikkeviser, Alkohol test, Tøm barskabet
Få succes som bartender
med drikkeABC.dk. Vi hjælper dig med de bedste opskrifter.
----------- ooo OÔO ooo -----------