 
 
   
Denne superlækre daddeldessert med limesauce er en herlig
efterret. Frisk lime og skarp chili giver en heftig smagsbrydning. Skarpt og
sødt
• Dadler indeholder små mængder jern og zink. 
• Små mængder dadler giver store mængder fibre. 
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 8 portioner 
 
# Ingredienser: 
8 skiver frisk lime 
150 g hakkede dadler 
2¼ dl vand
1 tsk natron 
75 g smør 
5 tsk farin 
3 dl hvedemel 
2 æg 
2 tsk friskpresset limesaft 
½ tsk finthakket rød chilifrugt (valgfrit) 
 
LIMESAUCE: 
1 dl farin 
1 dl lys
sirup 
30 g smør 
4 tsk limesaft 
smør til formene 
 
* Tilberedning:
1. Sæt ovnen på 200 °C. 
Smør 8 125 ml ovnfaste portionsforme med smør. 
Læg en limeskive i bunden på hver form. 
 
2. Bring dadler, vand og natron i kog i en lille gryde 
ved jævn varme. 
Skru helt ned og lad det simre i 5 min. 
Rør smør og farin i. 
 
3. Læg melet i en skål. 
Tilsæt daddelblandingen og bland det godt. 
Pisk æggene sammen og bland med daddel-melmassen. 
Tilsæt limesaft og evt. chili. 
 
4. Fordel blandingen i formene og bag til desserten er 
gennembagt og en prøvenål kommer tør ud, ca. 20 min. 
Vend desserten ud på tallerkenerne. 
 
5. Bland farin, sirup og smør i en gryde. 
Smelt ved jævn varme og lad det simre let i 2 min. 
Tag gryden fra varmen og tilsæt limesaft. 
Dryp saucen over desserten. 
 
Daddeldessert med limesauce: 
Pr. portion: Energi: Kcal 348 = kJ 1461 
Kulhydrat 56 g Protein 4 g Fedt 12 g (31 %) Fibre 2 g
 
Tips:
 
 
Sæt de smurte portionsforme med limefrugt i 
på en bageplade, inden de fyldes med dejen. 
Det gør det lettere at flytte dem hurtigt og samtidigt. 
 
 
En lettere måde at servere desserten er at lade den blive i formen.
Stil formen på en tallerken og server saucen ved siden af i portionsglas.
 
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.