 
 
   
Den bedste æggekage er en både hurtig og lækker ret, der kan
serveres både til morgen, middag og aften. Æggekagen laves i pande med æg og
røget flæsk
til 4 personer
 
# Ingredienser
½ kg røget flæsk 
12 æg 
2 dl mælk 
2 tsk hvedemel 
1 tsk salt 
purløg 
 
 
* Tilberedning
1. Æg, mælk, mel og
salt piskes sammen. 
 
2. Flæsket skæres i
tynde skiver og ristes på panden. 
 
3. Hæld lidt af
fedtstoffet fra panden i et ildfast fad. 
Hæld æggemassen heri
og bag den ved 180 °C i 20 min. 
 
4. Stil
flæskeskiverne på højkant i æggekagen og drys med purløg. 
Læg en rist under fadet,
så opnår du en helt jævn varmefordeling. 
 
 
Tips:
Det er nemt at
fremtrylle velsmagende mad i en håndevending, 
når man altid sørger
for at have æg og røget flæsk i huset. 
En æggekage er nem
og lækker mad - og med forskellig pynt 
er
variationsmulighederne ved serveringen mange. 
 
 
Farfar anbefaler en god snaps til æggekagen.
 
Se alle de bedste opskrifter med Grisekød Se også Gris, udskæring af
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.