
 
En forret med det
der lille ekstra pift. I den milde svampehat gemmer sig et lækkert og
uimodståeligt fyld • Champignoner er kaloriefattige • Hakket oksekød kan være magert.
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 20 min. 4 portioner
 
#Ingredienser
12 store (ca. 500 g)
friske champignon 
2 skiver hvidt brød 
1 tsk smør eller
margarine + fedtstof til fadet 
200 g hakket oksekød
(magert) 
2 spsk finthakket
persille 
½ tsk finthakket
timian 
½ tsk finthakket
merian 
2 æggeblommer 
½ tsk salt 
¼ tsk chilipeber 
1 fed hvidløg, knust
2 dl grønsagsbouillon
1-2 spsk reven
parmesanost 
 
* Tilberedning
1. Børst
champignonerne rene. 
Sæt ovnen på 175 °C. 
Skær alle mørke
pletter af hattene. 
Vrid forsigtigt
foden af uden at skade hatten. 
Skær skorperne af brødskiverne.
Tern brødet fint og
brun terningerne i 1 tsk fedtstof. 
Lad det blive koldt.
 
2. Bland kød,
krydderurter, æggeblommer, salt, peber og 
hvidløg til en ensartet fars. 
Bland
brødterningerne i farsen. 
 
3. Smør et stort
ovnfast fad. 
Stil
champignonhattene med åbningen opad. 
Fyld champignonerne
med farsen. 
 
4. Hæld grønsagsbouillonen
over og drys med parmesanost. 
Steg i ovnen ca. 20
min. 
Server baguette og en tomatsalat til. 
 
VARIATION 
Ved festligere
lejligheder kan man erstatte 1 dl af bouillonen med 1 dl tør hvidvin. 
Server siden resten
af vinen til maden. 
 
Tips: 
 
 
Foden på svampene
tager du lettest af, ved forsigtigt at vride
 og samtidig trække foden ud af hatten. 
Vær forsigtig så du
ikke skader svampens lameller. 
 
 
Server retten nylavet.
Proteinet i svampene har nemlig en 
tendens til at
ødelægges, når det kommer i kontakt med stuevarme. 
 
Pr. portion: Energi:
Kcal 225 = kj 940 
Kulhydrat 10 g
Protein 15 g Fedt 14 g (56%) Fibre 2 g 
 
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.