 
 
   
Fasan har lyst og
fint kød, som minder om kylling med lidt vildtsmag. Serveret med en grønsagsmix,
rødvin og en sjat cognac, kommer fasankødet her til sin fulde ret. 
Tid: 1¼ time, heraf
45-50 min i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 4 mdr. 4 pers. 
 
# Ingredienser
2 fasaner
1-2 tsk salt 
¼ tsk peber 
50 g smør eller
margarine 
1 pk suppeurter (1
gulerod, 1 bid porre, 1 bid selleri, 1 pastinak) 
2 dl bouillon (vand
+ terning) 
1-2 dl rødvin 
1 spsk brun saucejævner
3 spsk cognac 
(kulør)
150 g blå og grønne
druer 
 
* Fremgangsmåde
1. Skyl fasanerne.
Gnid dem med salt og peber ind- og udvendig. 
Læg dem i et ovnfast fad eller en bradepande. 
 
2. Smelt fedtstoffet
og hæld det over fasanerne. 
 
3. Steg dem i ovnen
ved 200 °C i 45-50 min. 
 
4. Hvis du bruger
friske grønsager, skal du rense dem og skære dem i tern. 
Fordel dem rundt om
fasanerne efter den halve stegetid. 
 
5. Tag fasanerne op
af fadet. Kog fadet af med bouillon og rødvin. 
Hæld det hele i blenderen og kør det til en puré. 
 
6. Si massen over i
en gryde. 
Pisk saucejævner i.
Giv det et opkog. 
Smag til med cognac
og rør evt. kulør i for farvens skyld. 
 
7. Skyl druerne og
halver dem. 
 
8. Udben og parter
fasanerne. 
Læg kødet i en serveringsgryde. 
Læg druerne i og hæld saucen rundt om. 
 
9. Server med ris og
en blandet Grøn Salat. 
 
Tips: Fasanerne kan også brunes og steges i en
stegegryde. 
Stegetiden bliver da 35-40 min. 
Metoden er god, hvis
fasanerne ikke er helt unge. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Fasan, Kylling eller andet
Fjerkræ
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------