Logo

Gedde i folie med risfyld – sportsfiskerens livret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gedde i folie med risfyld – sportsfiskerens livret 

 
Risfyldet giver fisken smag og optager væden, der afgives fra fisken under stegningen, og får på denne måde også smag af fisken. Har du havegrill – prøv da at stege fisken udendørs.

 
Man kan rense en fisk fra rygsiden i stedet for fra bugsiden. Det er en god metode, hvis man vil have fyld i fisken.
6 portioner

 
# Ingredienser
1 gedde (ca. 2 kg) gnides med salt for at fjerne slim.
Finnerne klippes af.
Fisken skæres op ryggen indtil bughulen (kniven følger rygben og bugben).
Indvoldene fjernes, gællerne trækkes ud.
Fisken vaskes, tørres, gives nogle snit i skindet på tværs af fisken.
2 dl hakket porre
1 dl hakket løg svitses i: 50 g smør.
Tilsættes:
5 dl løskogte ris (1½ dl rå)
1 dl hakket persille
2 spsk citronsaft
2 spsk sherry
1 tsk reven citronskal
1 tsk salt,
⅛ tsk sellerisalt.

 
Fisken lægges på et stykke stiv aluminiumfolie.
Risblandingen fyldes i bugen.
Folien foldes om fisken, lukkes omhyggeligt, så der ikke kan sive noget ud under tilberedningen.

 
Tilberedes i en meget varm ovn (250 °C) ca. 45 minutter.
(Prøv med et stegetermometer, om fisken er færdig – viser det 65 °C på det tykkeste sted af fisken, er den færdig).
Fisken lægges over på et fad.
Folien lukkes op og foldes sammen.
Skindet på fisken kan trækkes af.
Serveres med: Grøn salat og ostebrød.

 
Ostebrød:
6 skiver smurt franskbrød smøres med en blanding af:
3 stivpiskede æggehvider
180 g reven ost.

 
Gratineres i en meget varm ovn (200 °C) ca. 10 minutter.
(Lad fisken stå indpakket, mens ostebrødet tilberedes).

 
Prøv retten med andre hele fisk (ikke fladfisk).

 

Se alle de bedste opskrifter med Fisk

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.630 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her