 
 
   
Denne usædvanlige
pie, er en opskrift fra Milano i Norditalien, som vakte stor opmærksomhed. Her er en
virkelig lækker pie med lækkert pestofyld, der er godt netop nu!
Tid: ca 1¼ time,
heraf 30 min i køleskab og 30 min i ovnen. 4 pers. 
 
# Ingredienser
MØRDEJ
3 dl hvedemel 
150 g smør eller
margarine 
2 spsk koldt vand 
 
FYLD: 
1 potte basilikum 
½ dl olie 
2 fed hvidløg 
½ tsk salt 
¼ tsk peber 
2 dl reven lagret
ost 
100 g gedeost 
 
* Fremgangsmåde
1. Bland
ingredienserne til mørdejen på bordet eller i en skål. 
Eller hak dejen sammen med foodprocessorens kniv. 
 
2. Pak dejen i
plastfolie og lad den hvile i køleskabet 30 minutter. 
 
3. Rul eller tryk
dejen ud i en lav tærteform ca 24 cm i diameter. 
Tryk en strimmel
folie fast om kanten. 
 
4. Bag tærtebunden
ved 175 °C 25-30 minutter. 
 
5. Blend
basilikumblade, olie, hvidløg, salt, peber og den revne ost til en pestosauce. 
 
6. Fordel fyldet
over tærtebunden og dæk med et lag gedeost i tynde skiver. 
 
7. Server små bidder
af pien som tilbehør til en drink eller på en buffet. 
 
Tips: Pynt med fint strimlet bladselleri, som
smager godt til gedeosten. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Pie eller med Tærte
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------