 
 
   
Under et gyldent, sprødt ostedække gemmer sig en karryduftende risotto med skaldyr. Her er
en virkelig lækker ret med ris, der er god netop nu! 
Tid: ca 40 min,
heraf 15 min. i ovnen. 4-6 pers. 
 
# Ingredienser
6 dl væske
(muslingevæde + vand) 
1 tsk salt 
3 dl langkornede ris
2 løg 
2 æbler
2 tomater 
2 spsk olie 
¼ tsk sort peber 
1 knsp cayennepeber 
1 tsk karry 
500 g rejer med skal
1 ds. muslinger (250
g)
2 dl reven ost
 
* Fremgangsmåde
1. Bring væske og
salt i kog. 
Tilsæt risene. Lad dem koge ved svag varme ca 15 min. 
 
2. Skræl løg og
æbler. Hak løgene groft og skær æbler og tomater i tern. 
 
3. Opvarm olien på
en pande og steg grønsager og æbler et par min. 
 
4. Tilsæt
krydderierne. 
 
5. Pil rejerne. 
 
6. Smør et ovnfast
fad let. Fordel risene i fadet. 
Læg grøn sagsblandingen
over og fordel  rejer og muslinger
henover. 
Drys med reven ost. 
 
7. Gratiner retten i
en 225 °C varm ovn i ca 15 min. 
 
8. Server med en
tomatsalat med forårsløg. 
 
Tips: Skaldyrsrisene kan fordeles i 4 portionsforme
og gratineres, så hver gæst får sin skål. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Skaldyr Grønsager eller Ris
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------