 
 
 
 
En lækker - alt i et
fad - gratin med porrer, kartofler og skiver af hamburgerryg øverst, krydret
med rosmarin. Lyder det ikke godt? Nemt at forberede og så lige til at varme,
når det er spisetid. 
Tid: 1¼ time, heraf
1 time i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers. 
 
 
# Ingredienser
1 kg kartofler 
1 mellemstor porre 
1 tsk salt 
lidt peber 
1 dl piskefløde 
2 dl mælk 
600 g hamburgerryg 
½-1 tsk rosmarin 
 
* Fremgangsmåde
1. Skæl kartoflerne
og skær dem i tern. 
 
2. Rens porren og
snit den fint. 
 
3. Læg kartofler og
porre lagvis i et letsmurt ovnfast fad.
Krydr med salt og
peber undervejs. 
 
4. Bland fløde og
mælk og hæld det over. 
 
5. Bag gratinen i en
225 °C varm ovn i 45 min eller til kartoflerne er møre. 
 
6. Skær kødet i ½ cm
tykke skiver. 
Læg dem i en række
ovenpå gratinen. 
 
7. Drys med smuldret
rosmarin og sæt fadet tilbage i ovnen i 15 min 
 
8. Server retten med
en blandet salat.
 
Tips: Retten kan fint tilberedes i portionsforme,
som stilles sammen på bagepladen. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------