Lav en dejlig, saftig og smagfuld ovnkylling med løse ris
eller friske urter. En indonesisk ret, som med garanti falder i smag hos alle,
både store som små.
Forberedelsestid: 20
min. Tilberedningstid: 1 time. Antal kuverter 4-6
# Ingredienser
1,5 kg kylling
3 tsk chili, hakket
3 fed hvidløg
2 tsk grønne
peberkorn, tørrede og stødte
2 tsk farin
2 spsk soyasauce
2 tsk stødt
gurkemeje
1 spsk limejuice
30 g smør, skåret i
små stykker
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til
180 °C.
Skær kyllingen over
i to halvdele med en stor kniv eller fjerkræsaks.
Skær på langs af
rygrad og brystben.
Undgå at vingerne
brænder på ved at lægge dem ind under kyllingen.
Læg kyllingen med
skindsiden opad på en rist i en bradepande og
steg den i ovnen i
30 min.
2. Mens kyllingen
steger, lægges chili, hvidløg, peberkorn og
farin i en lille foodprocessor
eller morter og blendes eller stødes,
indtil blandingen er
jævn.
Tilsæt soyasauce,
gurkemeje og limejuice og fortsæt, til det er
blandet godt sammen.
3. Smør
krydderiblandingen jævnt ud over kyllingen og
fordel smørstykkerne
ovenpå.
Steg i 25-30 min
mere eller indtil kyllingen er gennemstegt.
Kan både serveres
varm og ved stuetemperatur.
Pyntes evt. med
limebåde og friske urter. Serveres med løse ris.
Se alle de bedste
opskrifter fra Indien Asien Indonesien
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------