 
 
   
Majsmel males af majskorn. Melet anvendes bl.a. til
tortillas og majsmuffins. Majsmel er glutenfrit og anvendes ofte i glutenfri
kost, i såvel bagning som madlavning. 
I denne opskrift indgår dog hvedemel. 
Forberedelse 20 min. Tilberedning 25 min. 12 stk. 
 
Ingredienser
1¾ dl hvedemel 
½ dl sukker 
4 tsk bagepulver 
½ tsk salt 
2½ dl majsmel 
2 æg 
2½ dl mælk 
1 dl majsolie 
 
Tilberedning
1. Varm ovnen til 200 °C. 
Bland hvedemel, sukker, bagepulver, salt og majsmel 
i en skål eller foodprocessor. 
 
2. Pisk æggene sammen. 
Kom dem i melblandingen sammen med mælk og olie. 
Rør ingredienserne hurtigt sammen. 
 
3. Hæld dejen i en lille bradepande, eller beklæd den 
med bagepapir, ca. 18x25 cm. 
 
4. Bag brødet på en rist nederst i ovnen ca. 25 min. 
 
5. Skær brødet i firkantede stykker og server dem 
gerne uden fedtstof. 
 
SERVERINGSFORSLAG 
Majsmuffin smager særlig godt til en kop friskbrygget te. 
 
Majsmuffin: 
Pr. stk.: Energi: Kcal 206 = kJ 865 
Kulhydrat 25 g Protein 4 g Fedt 10 g (44%) Fibre <1 g 
 
Tips
 
 
Gult majsmel er malet af hele majskorn. 
Det har en kraftig gul farve og er let at skelne fra hvedemel. 
Hvedemel indeholder gluten, majsmel er glutenfrit.
 
 
Du kan bage brødet i muffinforme. 
Smør dem let med olie eller smeltet fedtstof. 
 
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.