 
 
   
Braiseret nakkekam med masser af smag, bl.a. fra timian og grønsager. Dertil skøn grønsagspuré med porre, selleri, og gulerod. Se opskriften her.
 
# Ingredienser
½ kg nakkekam uden svær 
10 kviste frisk timian 
25 g smør 
3 gulerødder i mindre stykker (ca. 100 g) 
1 porre i mindre stykker (ca.100 g) 
¼ knoldselleri i mindre stykker (ca. 100 g) 
1 laurbærblad 
½ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
2 dl vand
100 g kvark naturel 
1½ spsk hvedemel 
½ dl vand 
 
Pynt: Fintsnittet porretop. 
Tilbehør: Kartofler og porrer. 
 
* Tilberedning
Skær ikke for dybe rids på langs ad nakkekammen. 
Læg timiankviste i ridsene. 
Bind bomuldsgarn om 3-4 steder så kammen holdes sammen. 
Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. 
Brun kødet på alle sider (ca. 4 min i alt). 
 
Tilsæt grønsager, laurbærblad, salt, peber og vand. 
Steg nakkekammen ved svag varme og under låg ca. 15 min på
hver side.
(ca. 30 min i alt). 
Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur efter
ca. 20 min. 
Den skal være ca. 65 °C. 
Steg evt. kødet færdigt i endnu 10 min. 
 
Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. 
Fjern laurbærbladet og kom grønsager og stegesky i et
blenderglas. 
Blend i ca. 20 sek. 
Hæld blandingen tilbage i gryden. 
Rør kvark og mel sammen i en skål. Tilsæt vandet lidt efter
lidt. 
Rør jævningen i grønsagspuréen og lad den koge ved svag
varme og 
under omrøring i ca. 5 min. Smag puréen til. 
 
Ved serveringen: Fjern bomuldsgarnet fra nakkekammen. 
Skær kødet i skiver og anret dem på et fad. 
Server grønsagspuréen i en skål ved siden af. 
 
Kokketips: 
Det er let at blende, men læs brugsanvisningen for blenderen
grundigt igennem. 
De fleste retter bør blendes i mindre portioner, så der er
plads i blenderglasset til, 
at væsken kan "løfte sig", når blenderen startes. 
Fyld kun glasset 1/3 op. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Nakkekam
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.