
 
Agurk behøver ikke at være kedelig, og i denne opskrift findes ideer til, hvordan du kan pifte den op – En let og god hverdagsret med ostefyld
Tilberedningstid: 25 min. Til 1 portion: kan udvides til
flere. 
 
# Ingredienser
2 mellemstore drueagurker 
2 forårsløg 
50 g parmaskinke 
25 g flødeost 
1 spsk cognac 
2 spsk reven parmesan 
½ tsk grønne peberkorn 
salt og friskkværnet peber 
1 knsp timian 
1 spsk finthakket dild 
 
Til saucen: 
1 spsk smør 
½ løg 
50 g champignon
¾ dl hvidvin 
¾ dl bouillon 
saften af ¼ citron 
evt. 1 knsp sukker 
1 spsk purløg
 
* Tilberedning
Vask drueagurkerne og skær et låg af på den lange led. 
Tag kernerne ud med en ske og blancher agurkerne i kogende
vand. 
 
Skær forårsløgene i tynde ringe og parmaskinken i fine
strimler. 
Bland forårsløg, parmaskinke. flødeost, cognac; reven
parmesan og de let knuste peberkorn. 
Krydr med salt, peber og timian, vend den finthakkede dild i
og fordel fyldet i de udhulede drueagurker. 
 
4. Smelt smørret. 
Hak løget fint og svits det. 
 
Rens champignonerne. 
Skær dem i skiver og svits dem sammen med løgene. 
Spæd med hvidvin og bouillon. 
 
Smag til med salt, peber, citronsaft og evt. sukker. 
Fordel saucen i et ovnfast fad og stil fadet i en 200 °C
varm ovn i 10-15 min. 
Drys med det fintklippede purløg ved serveringen. 
 
Se de bedste opskrifter med Mad til 1
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.