Brød og pålæg i en
og samme form, som bages til en saftig pirog. Dejlig skovtursmad. Det
smager bare så godt. Opskrifter med pirog er altid godt!
Tid: 1¼ time, heraf
50 min hævning + 12-15 min i ovnen.
Piroggerne er
fryseegnet. Holdbar ca 6 mdr. ca 10 stk.
# Ingredienser
25 g gær
2 dl vand
1 tsk salt
1½ dl kvark
2 dl grahamsmel
5 dl hvedemel
PENSLING:
æg
FYLD:
1 lille porre
½ spsk olie
4 hårdkogte æg
1-2 dåser (a ca 250
g) sardiner i tomat
½ dl kvark
1 spsk kapers
½ tsk salt
¼ tsk peber
½ tsk oregano
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ned
i skålen.
Udrør den med fingervarmt vand (37 °C).
Tilsæt salt, kvark,
grahamsmel og det meste af hvedemelet.
2. Ælt det godt
sammen til en smidig dej.
Lad den hæve under
et klæde ca 30 minutter.
3. Skyl porren og
skær den i strimler.
Svits den kort i
olien. Lad det køle af.
4. Pil og hak
æggene. Fjern evt. ben fra sardinerne.
Bland porren med æg
og kvark i en skål.
Tilsæt kapers, salt,
peber, oregano og den tomatsauce som er tilbage fra dåserne.
5. Tag dejen op på
et melet bord. Del den i 10 stykker.
Rul dem ud til flade
kager ca 12 cm i diameter.
6. Fordel
æggeblandingen og sardinerne på dej stykkerne.
7. Pensl kanterne
med sammenpisket æg.
Fold piroggerne til
halvmåner.
Knib eller tryk
kanterne sammen med en gaffel.
8. Læg piroggerne på
en bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve 20
minutter.
9. Bag piroggerne
midt i en 225 °C varm ovn 12-15 minutter.
Tips: Sardiner i tomat kan erstattes med sardiner i
olie.
Smag da æggeblandingen til med 1-2 spsk tomatpuré.
Se alle de bedste opskrifter med Pirog
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------