Logo

At stege kød på pande

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

At stege kød på pande 

 
Kød i skiver bliver mest saftigt, hvis det steges ved den rette temperatur og i den rette tid. Stegepanden kan være af støbejern eller teflonbelagt. Begge typer giver fin stegeskorpe, men støbe
jernspanden kræver lidt indarbejdningstid.

 
En teflonbelagt pande sparer fedtstof, fordi kødet ikke så let brænder på. Men begge typer kræver at du regulerer varmen i rette tid. Til teflonbelagte pander bruger du en stegespade af træ for ikke at beskadige overfladen.

 
Pandeklart i butikken
I køledisken findes der ikke blot koteletter og bøffer. Der er strimler, tern og skiver af forskellige slags. Af og til er de smagt til med forskellige krydderier. Nogle gange er de også marinerede. En marineret skive skinkesteg er god at grille. Du kan nemt selv marinere kødet, og derved kan du bruge præcis dine egne favoritkrydderier.
Det er ikke kun det fine bagkød, der sælges pandeklart. Bov findes ofte i skiver eller tern, sprængt, fersk eller marineret. Dette gælder for okse- og lammekød. Svinekam sælges også ofte i skiver, ligesom skinken. De kan begge steges, grilles eller bruges til rullestege.
I de fleste butikker sælges kødet færdigudskåret i plastbakker.

 
Så kan du nemt vælge den pakke der passer familien og få en ide til tilberedningen af dagens
middag.
Men mange butikker har egen slagter, hvor du kan få råd og vejledning og få præcis den udskæring af kødet du ønsker.

 
PASSENDE MÆNGDE KØD PR. PERSON
Kød uden ben                                  100-125 g
Kød med ben                                   125-175 g
Kød med meget ben                         175-200 g
Hakket kød                                      100-125 g
Hakket kød til kødsauce                       50-75 g


At stege kød på pande 

1. Brug en ikke for stor stegepande.
Støbejern og teflon er lige godt. Men begge typer kræver omhu ved regulering af varmen, for at kødet skal få skorpe og blive gennemstegt. Brug en stegespade af træ eller plast hvis du bruger en teflonbelagt pande.


At stege kød på pande 

2. Lad kødet ligge ca 30 minutter i stuetemperatur inden du steger det.
Sæt stegepanden På en kogeplade, der passer til pandens diameter.
Begynd ved et eller to trin under max. indstilling. å er det lettere at holde varmen
konstant. Kom fedtstoffet på og lad det blive gyldent og stegeklart.


At stege kød på pande 

3. Kom kødet på, men fyld ikke panden mere end 2/3.
For meget kød på en gang afkøler panden, og du får ingen skorpe.
Kødsaften siver ud, og du får tørt og træet kød.
Skru lidt ned, så fedtet ikke branker.


At stege kød på pande 

4. Steg kødet på den ene side til det er passende brunt.
Vend og steg den anden side.
Drys med salt og krydderier lige efter stegningen.
Hæld stegefedtet fra og kom nyt på til de næste bøffer.
Kog til sidst stegepanden af med en bouillonterning til en sauce.

 

Se alle de bedste opskrifter med Oksekød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.630 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her