Den bedste æggekage er en både hurtig og lækker ret, der kan
serveres både til morgen, middag og aften. Æggekagen laves i pande med æg og
røget flæsk
til 4 personer
# Ingredienser
½ kg røget flæsk
12 æg
2 dl mælk
2 tsk hvedemel
1 tsk salt
purløg
* Tilberedning
1. Æg, mælk, mel og
salt piskes sammen.
2. Flæsket skæres i
tynde skiver og ristes på panden.
3. Hæld lidt af
fedtstoffet fra panden i et ildfast fad.
Hæld æggemassen heri
og bag den ved 180 °C i 20 min.
4. Stil
flæskeskiverne på højkant i æggekagen og drys med purløg.
Læg en rist under fadet,
så opnår du en helt jævn varmefordeling.
Tips:
Det er nemt at
fremtrylle velsmagende mad i en håndevending,
når man altid sørger
for at have æg og røget flæsk i huset.
En æggekage er nem
og lækker mad - og med forskellig pynt
er
variationsmulighederne ved serveringen mange.
Farfar anbefaler en god snaps til æggekagen.
Se alle de bedste opskrifter med Grisekød Se også Gris, udskæring af
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.