En herligt enkel fiskeret med stegt aborre, som serveres sammen med sprødt friterede kartofler, citrondip og grønsager.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner
#Ingredienser
600 g aborrefilet
2 bagekartofler
olie til friteringen
4 gulerødder
½ blomkålshoved
10 små kapers
2 spsk smør eller margarine
salt og peber
CITRONDIP:
1 dl majsolie
1 dl olie
2 æggeblommer
saft og skal af ½-1 citron
1 spsk cremefraiche
salt og hvid peber
* Tilberedning
1. Begynd med citrondippen.
Pisk de to slags olie dråbevis i æggeblommerne.
Pisk det helt ensartet.
Smag til med citronsaft og citronskal.
Rør cremefraiche i og smag til med salt og peber.
2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Opvarm olien i en tykbundet gryde og læg kartoflerne i.
Olien skal lige dække kartoffelskiverne.
Kartoflerne er færdige når de kommer op til overfladen,
ca. 3 min. Lad kartoflerne løbe af på køkkenrulle.
Dæk med alufolie og hold dem varme.
3. Bring letsaltet vand i kog i en gryde.
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
Del blomkålen i buketter.
Sænk grønsagerne i det kogende vand og kog i 8 min.
Lad grønsagerne løbe af og bland dem med kapers.
4. Drys fisken med salt og peber.
Opvarm fedtstoffet på en pande og steg fisken 3-4 min på
hver side.
Anret fisken sammen med grønsager og citrondip.
"Fish
and chips" på aborre:
Pr. portion (uden dip): Energi: Kcal 358 = kj 1503
Kulhydrat 28 g Protein 30 g Fedt 14 g (34%) Fibre 5 g
• Aborre er en sund middelfed fisk.
• Blomkål indeholder meget A- og C-vitamin.
Tips:
Skiv kartoflerne ved hjælp af en ostehøvl.
Skiverne bliver jævne og fine.
Tør skiverne i et viskestykke, så de er tørre
når de skal friteres.
Lav en "kartoffelrede":
Opvarm olie i en tykbundet gryde.
Klem kartoffelskiverne fast mellem to små sigter
(eller i et fugleredejern) og steg dem.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.