Retten er opkaldt efter Adolphe Dugléré, en fransk
køkkenchef fra det 19. århundrede. Saucen, der er baseret på hvidvin og
tomater; passer fint til næsten alle former for fladfisk.
Forberedelsestid 45 min. Tilberedning 55 min. Let. Til 4
pers.
# Ingredienser
40 g smør
1 lille løg, finthakket
2 spsk finthakket skalotteløg
4 fileter af fladfisk, fx slethvar, pighvar, rødspætte eller
søtunge, ca. 185-250 g pr. stk.
2 dl tør hvidvin
1 kg tomater, flåede, udkernede og hakkede
½ dl piskefløde
60 g smør, i små tern
1 spsk friskhakket persille
* Tilberedning
1. En stor stegepande smøres med smør.
Drys løg og skalotteløg herover og krydr med salt og peber.
Fiskefileterne arrangeres på toppen, og vinen hældes over.
Dæk det hele med et stykke smurt bagepapir.
Stil panden på et middelvarmt blus og bring retten i kog.
Lad den simre i 5-10 min., eller til fisken er hvid og fast.
Fisken skal falde let fra hinanden i flager, når man prikker
i den med en gaffel.
Fjern bagepapiret og tag fiskefileterne op på et lille fad.
Hold dem varme.
2. Hæld de hakkede tomater i gryden og skru op for blusset.
Bring blandingen i kog og lad den simre, til næsten al væden
er kogt bort.
Tilsæt fløden og lad saucen koge kort igennem.
Pisk smørternene ind i saucen ad flere omgange.
Når alt smørret er pisket ind i saucen, tages panden af
blusset, og den hakkede persille røres i.
Nu må saucen ikke koge.
3. Hæld evt. væde fra fiskefileterne ned i saucen.
Smag den til med salt og friskkværnet peber.
Hæld den over de varme fiskefileter og server omgående.
Se alle de bedste opskrifter med Gryderetter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.