Varmt gyldne cognacsflamberede
bananer med sød appelsinsauce - en virkelig paraderet! Den skal helst
tilberedes ved bordet, så gæsterne kan følge med i den spændende tilberedning.
Tid: 15 min. 4 pers.
# Ingredienser
2 spsk smør eller
margarine
2 spsk mørk farin
reven skal af 1
appelsin
2 spsk friskpresset
appelsinsaft
eller 3-4 spsk appelsinlikør
4 små og faste
bananer
FLAMBERING:
½ dl cognac
* Fremgangsmåde
1. Smelt fedtstoffet
i en sauterpande.
2. Tilsæt farin,
appelsinskal og saft eller likør.
Lad saucen koge til
den får en lidt tykkere konsistens.
3. Skræl bananerne.
4. Lad bananerne
simre i saucen til de er møre. Vend dem nu og da.
Det er vigtigt at
bananerne er godt varme inden flamberingen begynder.
5. Hæld cognacen
over bananerne og antænd cognacen.
Øs bananerne med
saucen til flammerne dør ud.
6. Server straks
sammen med lidt blød vaniljeis.
Tips: I stedet for cognac kan du bruge en stærk
likør eller whisky.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------