Logo

Gryderet af oksekød, ris og chili

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gryderet af oksekød, ris og chili 

 
I modsætning til hvad man i almindelighed tror; skal chili være mere end bare brændende. Til denne opskrift anvendes almindelige friske grønne chilier; hvis der ønskes en mild smag, og cayennepeber; hvis der ønskes en stærk smag.
4-6 personer

 
# Ingredienser
1 kg oksekød, afpudset og skåret i 5 cm store terninger

Vegetabilsk olie eller smør

3 store løg, fint hakket

4 store fed hvidløg, presset
2 friske grønne chilier, uden kerner og skåret i fine strimler
(se Kokkens tip)
1 spsk cayennepeber, eller efter smag
1 spsk sukker
2 tsk frisk timian eller 1 tsk tørret
1 tsk tørret oregano
1 dåse hakkede tomater (400 g)
2½ dl oksekødsbouillon eller vand
salt og friskkværnet sort peber efter smag
fint hakkede forårsløg til pynt 
serveres med varme, kogte ris

 
# Tilberedning
1. Opvarm 2 spsk olie eller smør i en stor ildfast
serveringsgryde ved middel varme.
Tilsæt kødstykkerne lidt efter lidt og steg dem til de er brune.
Fjern stykkerne med en hulske og
tilsæt om nødvendigt ekstra olie eller smør.

 
2. Rør løg og hvidløg i.
Dæk retten med et stykke fugtigt, knuget smørrebrødspapir.
Læg låg på og lad det småsimre i 20 rnin, til det er mørt og
begyndt at brune. Hæld kødet tilbage i gryden.

 
3. Rør chili, cayennepeber, sukker, timian, oregano, tomater
med saften, bouillon, salt og peber i.
Bring retten i kog, skru ned for varmen, læg låg på og
lad den simre i 1 time.

 
4. Løft låget delvis af og lad retten simre yderligere 30 min,
til kødet er meget mørt og det meste af væsken er fordampet.

 
5. Tilsæt flere krydderier om nødvendigt.
Pynt med forårsløg og server retten varm med kogte ris.

 
KOKKENS TIP
Der er mange forskellige slags chili i handlen. Nogle er mere brændende end andre, men generelt kan man gå ud fra, at de mindste typer er de stærkeste, fx den lille røde og runde type.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv:
Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.328 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her